Roślinne desery Patryka Szczepańskiego w najważniejszym magazynie cukierniczym na świecie!

So Good – magazyn cukierniczy wydawany tylko dwa razy w roku, skierowany do profesjonalnych cukierników i szefów kuchni – w najnowszym numerze opublikował dwa w stu procentach roślinne desery Patryka Szczepańskiego, ambasadora projektu Chefs For Change.

Pierwszy deser to ciasto czekoladowe z chrupką z płatków karmelu, ciemną czekolada, konfiturą ze śliwek, wiśni, imbiru, z cremeux czekoladowym na bazie czekolady 66% z ziaren z Meksyku o bardzo owocowych nutach oraz galaretka z soku czarnego bzu obsypana karmelizowanymi ziarnami kakaowca.

Drugim deserem Patryka, opublikowanym na łamach magazynu So Good, jest financier orzechowy ze smażonymi bananami, cremeux karmelowym oraz płynnym karmelem z dodatkiem sosu sojowego.

Autorką zdjęć obu deserów jest Joanna Ogórek, wspaniała artystka, która w 2019 roku wspierała cykl naszych roślinnych kolacji charytatywnych.

Joanna Ogórek

Głodnym wiedzy przypominamy, że w Wirtualnej Akademii Roślinniejemy ciągle (za darmo) można obejrzeć webinar dot. wegańskich deserów poprowadzony przez Patryka! Przyszłość jest roślinna. To tylko kwestia czasu i zaangażowania nas wszystkich!

Julia Merchelska
współtwórczyni polskiego i międzynarodowego projektu Chefs For Change, studentka psychologii, dumna mama psa o imieniu Kebab, fanka natury, nurkowania, podróży i zespołu The Kelly Family.
współtwórczyni polskiego i międzynarodowego projektu Chefs For Change, studentka psychologii, dumna mama psa o imieniu Kebab, fanka natury, nurkowania, podróży i zespołu The Kelly Family.

Przeczytaj też