Wirtualna Akademia Roślinniejemy i #ChefsForChange

Wystartowaliśmy z projektem wirtualnej Akademii RoślinnieJemy, w ramach której przygotowaliśmy dla Was szereg wartościowych treści. Nasze spotkania mają formę webinarów i konsultacji online, w ramach których zaprosiliśmy zaprzyjaźnionych ekspertów.

Jeszcze kilka tygodni temu nie spodziewaliśmy się, że wszystkie nasze działania będziemy zmuszeni przenieść do sfery online. Promocja Chefs for Change, kilka konferencji, ale przede wszystkim spotkania z firmami, które szykują się do wprowadzenia roślinnych opcji – zmieniły swój termin na nowy, bliżej nieokreślony.

Zastanawialiśmy się jak możemy dalej pozostać w kontakcie i wspierać wszystkich zainteresowanych roślinnymi innowacjami w szeroko pojętej branży spożywczej.

25 marca wystartowaliśmy z projektem wirtualnej Akademii RoślinnieJemy, w ramach której przygotowaliśmy dla Was szereg wartościowych treści. Nasze spotkania mają formę webinarów i konsultacji online, w ramach których zaprosiliśmy zaprzyjaźnionych ekspertów, będzie to także okazja do spotkania (i poznania) osób, które tworzą RoślinnieJemy i Chefs For Change na co dzień.

Docelowo, nasze treści kierujemy do przedsiębiorców, którzy już teraz planują wdrażanie/ulepszanie dań i produktów roślinnych, lub zastanawiają się jak jeszcze lepiej wykorzystać potencjał jaki płynie z rosnącego zainteresowania roślinnym jedzeniem (31,3% Polaków kupuje roślinne alternatywy mięsa, według różnych źródeł ok. 40% aktywnie ogranicza spożycie mięsa).

Jeśli jednak jesteś osobą, która po prostu chciałaby dowiedzieć się więcej, wiedz, że Akademia RoślinnieJemy to także miejsce dla Ciebie!

Więcej informacji i wydarzenie na Facebooku znajdziecie tutaj – KLIK!

Zapisy i nagrania z webinarów serii #ChefsForChange znajdziecie tutaj – klik!

Weronika Pochylska
Creative Director | Chefs For Change Polska
Pomysłodawczyni projektu Chefs For Change Polska i Head Of Plant-Based Campaigns międzynarodowej organizacji Anima International. Pasjonatka marketingu kulinarnego, kuchni azjatyckiej, polskich reportaży i kultury hip-hopowej. W wolnych chwilach wpatruje się w seriale osadzone w latach '80-'90, Trójmiasto i swoje zwierzęta. Ulubione dania: pad thai, bao, dobrze przyrządzone tofu i wszystkie zupy Marcina Popielarza.

Przeczytaj też