Materiały dla mediów

Logotypy
pdf, ai
Pobierz
Zdjęcia
jpg
Pobierz
Dane
pdf
Pobierz

Ostatnie publikacje

Michał Lewiński: Jedzenie na pocieszenie
"Mózgi na łące", "Kubełek KFS" i "Dorsz z masełkiem i frytami" to tylko kilka nazw wegańskich dań z karty gdyńskiego Syto - miejsca, które ostatnio stało się jednym z najbardziej popularnych na streetfoodowej mapie Trójmiasta. Na czym polega fenomen lokalu - zdradza nam Michał Lewiński, szef kuchni.
08 sierpnia 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Andrzej Sztukowski: Na sojowszczaka do Leszna
Całkowicie roślinna restauracja otwarta w Lesznie w samym środku pandemii - czy to może się udać? Rozmawiamy o tym z Andrzejem Sztukowskim - właścicielem i szefem kuchni restauracji Blue Kot, a zarazem nowym ambasadorem projektu Chefs for Change.
28 maja 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Szefowie kuchni zaserwowali bezdomnym 450 porcji roślinnych dań
Szefowie i szefowe kuchni z Trójmiasta oraz Warszawy zaserwowali wege menu podopiecznym warszawskiej fundacji "Serce Miasta". W tym samym czasie zebrano także niemal 100 kilogramów produktów spożywczych dla potrzebujących.
02 kwietnia 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Jakub Mołda: To się przełoży na dobro wspólne!
Wprowadzenie wegańskiej oferty do menu Marshal Food w Szczecinie było strzałem w dziesiątkę, a zainteresowanie klientów ciągle rośnie. Jakub Mołda, szef kuchni i właściciel lokalu, w rozmowie z Aleksandą Czarnik wyznaje, że zrobił to, aby dać gościom możliwość wyboru i ich edukować.
14 grudnia 2020
Zewnętrzny link Zobacz
Zaproszenie na wyjątkowa kolacja degustacyjna Finostico!
W piątek 28 sierpnia 2020r. zorganizowaliśmy niezwykłą kolację degustacyjną Finostico. Specjalnie na to wydarzenie, dwóch niezwykle utalentowanych Szefów Kuchni wykreowało niespotykane menu!
19 sierpnia 2020
Zewnętrzny link Zobacz
„Szef Kuchni”: wywiad z Tomkiem Olewskim, ambasadorem Chefs for Change
Inspirujący wywiad z Tomkiem Olewskim, ambasadorem Chefs for Change, o tym, kiedy zaczął marzyć o byciu szefem kuchni, co jest dla niego najważniejsze i dlaczego promuje dietę roślinną wśród innych szefów i swoich gości.
01 lipca 2020
Zobacz

Przewodnik po kuchni roślinnej dla restauracji

Kompendium roślinnych składników, wywiady, historie sukcesów, porady marketingowe i ponad 100 sprawdzonych przepisów

POBIERZ

Roślinny Przewodnik Cukierniczy

Narzędzie, które od podstaw wyjaśnia roślinne cukiernictwo. Znajdziecie w nim porady oraz substytuty różnych “standardowych” składników cukierniczych, triki, przepisy stworzone przez polskich szefów i szefowe kuchni – ambasadorów i ambasadorki projektu Chefs for Change.