Materiały dla mediów

Logotypy
pdf, ai
Pobierz
Zdjęcia
jpg
Pobierz
Dane
pdf
Pobierz

Ostatnie publikacje

Zespół Chefs for Change opublikował Roślinny Przewodnik Cukierniczy
Roślinny Przewodnik Cukierniczy to nowa publikacja autorstwa zespołu i ambasadorów projektu Chefs for Change. To zbiór wskazówek, proste przepisy i porady jak przygotowywać desery przyszłości.
16 września 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Powstał przewodnik po roślinnym cukiernictwie. Każdy go może pobrać za darmo
"Roślinny przewodnik cukierniczy" to nowy projekt Roślinnie Jemy i Chefs for Change. Wśród ambasadorów są cukierniczki i cukiernicy z Trójmiasta.
16 września 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Nie tylko roślinne mięso, czyli o alternatywnym nabiale
Rozmowy o roślinnych produktach zdominował ostatnimi czasami temat alternatyw dla mięsa - co chwila pojawiają się na rynku elektryzujące nowości. Dane sprzedaży zebrane przez agencję Nielsen pokazują jednak, że największą kategorię na rynku stanowią odpowiedniki nabiału. Wartość tego segmentu wzrosła w ostatnich dwóch latach o 44%.
11 września 2021
Zobacz
Dominika Targosz: apetyt na nowe smaki
Kuchnia roślinna zdążyła się już zadomowić na salonach, a oferta bezmięsnych dań w restauracjach jest coraz bardziej różnorodna. Z drugiej strony patrzymy na statystyki, które mówią, że konsumenci unikają wybierania takich pozycji z karty, bojąc się, że będą musieli iść na kompromis w kwestii smaku.
10 września 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Marcin Popielarz startuje z linią roślinnych produktów
Marcin Popielarz, szef patron restauracji Biały Królik w Gdyni i Biôłi Trus w Sulęczynie stworzył autorską gamę całkowicie roślinnych przetworów. Produkty takie jak Kimchi Polskie czy Pâté Grzybowe dostępne są już na Pomorzu, a to dopiero początek działań nowej marki.
09 sierpnia 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Patryk Szczepański ambasadorem akcji Chefs for Change
Chefs for change to kolejny projekt kampanii Roślinniejemy. Cukiernicy, kucharze i inni propagatorzy kuchni roślinnej dołączają do wspólnego głosu, który ma przekonać, że zwrot ku produktom wegańskim oznacza zmianę na lepsze.
09 sierpnia 2021
Zewnętrzny link Zobacz

Przewodnik po kuchni roślinnej dla restauracji

Kompendium roślinnych składników, wywiady, historie sukcesów, porady marketingowe i ponad 100 sprawdzonych przepisów

POBIERZ

Roślinny Przewodnik Cukierniczy

Narzędzie, które od podstaw wyjaśnia roślinne cukiernictwo. Znajdziecie w nim porady oraz substytuty różnych “standardowych” składników cukierniczych, triki, przepisy stworzone przez polskich szefów i szefowe kuchni – ambasadorów i ambasadorki projektu Chefs for Change.