Roślinne opcje w restauracji Roberta Lewandowskiego!

Anna Jęśko - blog Chefs for Change | miłośniczka podróżowania, herbaty i dobrej książki

Nine’s to warszawska restauracja, której współwłaścicielem jest Robert Lewandowski. To również miejsce, w którym kuchnia roślinna mocno zaznacza swoją obecność.

Chefs for Change wraz z siostrzanymi kampaniami Jasna Strona Mocy oraz RoślinnieJemy odwiedziły Nine’s, żeby przekonać się jakie roślinne dania można zjeść w restauracji. Obok tradycyjnych potraw, w każdej kategorii dań znajdziemy opcje roślinne. Za konceptem roślinnego menu lokalu stoi niezwykle zdolny szef kuchni i nasz ambasador – Tadeusz Müller.

Niezwykle nas cieszy, że w lokalu Roberta Lewandowskiego – jednego z najlepszych piłkarzy na świecie, sportowca roku 2021 i osoby, która na liście najbardziej wpływowych Polaków zajmuje miejsce wyższe nawet niż Robert Makłowicz – dania roślinne zajmują tak ważne miejsce w karcie! Tak się wyznacza roślinne trendy!

Nasze serca skradły w szczególności quesadilla podawana z roślinnym mac’n’cheese oraz Purple Healthy Bowl – bogate w antocyjany i antyoksydanty połączenie komosy ryżowej z fasolą bycok, fioletowym batatem, rzepą arbuzową, kalafiorem i chrupkim, roślinnym Qurczakiem, podawane z purpurowym dressingiem tahini.

Blog