Edukujmy się!

Jednym z głównych założeń kampanii Chefs for Change jest edukacja społeczeństwa na temat wartości kuchni roślinnej. W tym celu regularnie tworzymy przeznaczone do tego materiały, przy współpracy ze specjalistami – ambasadorami naszej kampanii.

Chcemy odczarować mity narosłe wokół roślinnego jedzenia i wyjść naprzeciw wszystkim rozważającym wprowadzenie dań wegańskich do swojej oferty. Życzymy wam niekończącej się satysfakcji i radości z odkrywania bogactwa kuchni roślinnej!

GUIDEBOOKI | LEKCJE GOTOWANIA | ROŚLINNY FOOD SERVICE

Roślinny Przewodnik Cukierniczy

Narzędzie, które od podstaw wyjaśnia roślinne cukiernictwo. Znajdziecie w nim porady oraz substytuty różnych “standardowych” składników cukierniczych, triki, przepisy stworzone przez polskich szefów i szefowe kuchni – ambasadorów i ambasadorki projektu Chefs for Change.