Tadeusz Muller

Make Me Food, Warszawa, Poland

Konsultant branży restauracyjnej zajmujący się od 16 lat obszarem QSR, convenience, fast casual, casual dining.

Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywał na stanowisku kucharza w restauracji hotelowej Na Xamena na Ibizie, w sieci restauracji Meson Cinco Jotas w Madrycie oraz u boku znanego z filmów Almodovara szefa kuchni Abrahama Garcii (Viridiana).

Przez ostatnie osiem lat prowadził sieciowe projekty w Polsce. Jego styl gotowania można określic jako fun dining. Pasjonują go współczesne, miejskie lokale neo bistro z popularnym jedzeniem na każdą kieszeń.

Posiada wieloletnie doświadczenie jako food stylista oraz food fotograf przy dużych projektach komercyjnych.

Współtwórca i współwłaściciel sieci restauracji Orzo. Odpowiada za sukces wielu znanych miejsc w których tworzył food koncept jak Aioli, Munja, Banja Luka, Momu, Stacja Mercedes, Fastie klopsikarnia, Costa Coffee Fly Dining, Orlen Stop Cafe 2.0.

Właściciel Make Me Food firmy doradczo szkoleniowej tworzącej food koncepty restauracji. Obecnie pracuje nad stworzeniem food konceptu sport’s baru w Browarach Warszawskich dla Jacka Trybuchowskiego byłego COO Amrest.

Miłośnik adopcji zwierząt, zrównoważonego rolnictwa i permakultury. Jest zadeklarowanym wyznawcą nutritarianizmu, czyli odżywiania się nastawionego na dobór produktów o najwyższej wartości odżywczej.

Przepis na roślinne klopsiki Tadeusza:
https://www.youtube.com/watch?v=yD0FNv4ULb4&ab_channel=TVNFoodieTVNFoodieZweryfikowano