Robert Kopacz

Szef Kuchni Upfield Professional Polska, Kielce, Poland

Główny szef kuchni w polskim oddziale Upfield Professional, gdzie odpowiada przede wszystkim za szkolenia i pokazy kulinarne.

Związany z gastronomią od prawie 30 lat. Pracował m.in. jako szef kuchni w renomowanej, 5-rozetowej restauracji w Anglii i Hotelu Kongresowym w Kielcach. Doświadczenie zbierał również gotując na okrętach Marynarki Wojennej oraz na statkach pasażerskich i handlowych – przez osiem lat udało mu się opłynąć prawie cały świat (oprócz Australii i Nowej Zelandii) i spróbować licznych lokalnych kuchni, co ma duży wpływ na jego pracę do dziś.

Dużo czasu i energii poświęca kuchni roślinnej i promowaniu jej wśród szefów kuchni. Ceni tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu, choć w jego gotowaniu widać fascynację kuchnią arabską i hinduską.

Bajgel z kremowym Violifem ze szczypiorkiem , Violifem greckim , szparagami , grzybkami shimay, pok choi i marynowanym w sosie sojowym jackfruitem

Bajgel z kremowym Violifem ze szczypiorkiem , Violifem greckim , szparagami , grzybkami shimay, pok choi i marynowanym w sosie sojowym jackfruitem

Sałatka z cappelli z dynią, soczewicą, sosem słodko-pikantnym, pok choi, świeżym ogórkiem, pestkami granatu i jabłkiem