Piotr Bruś-Klepacki

Cookup Studio / Szef freelancer / KCC Poland (Centrum Kultury Koreańskiej), Warszawa, Poland

Szef kuchni, szkoleniowiec, podróżnik i doradca kulinarny, wielbiciel ulicznego jedzenia i szczerości na talerzu.

fot. Sisi Cecylia

Swoją przygodę z gastronomią zaczął ponad 20 lat temu. Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w Polsce jak i za granicą (min. z Robertem Sową, Andreą Camastrą * Michelin, Andrea Carillo i w restauracjach rodzeństwa Kręglickich). Jest ceniony za wyczucie smaku, estetykę, kreatywność i solidną wiedzę na temat kuchni etnicznych z różnych zakątków świata. Swoją wiedzą i pasją dzieli się od ponad 9 lat podczas warsztatów kulinarnych w studiu kulinarnym CookUp oraz na swoich social media. Był jednym ze współtwórców kultowego magazynu KUKBUK. Na stałe współpracuje z KCC Poland (Centrum Kultury Koreańskiej) gdzie jako szef kuchni uczy podstaw kuchni koreańskiej.

Zajmuje się także doradztwem gastronomicznym i spożywczym (jest twórcą min. popularnych serii zup Pan Pomidor). Współpracuje z rynkiem HORECA i polskimi restauratorami, przekłada ich marzenia na rzeczywistość. Z jego pomocą powstały takie koncepty restauracyjne jak Koreanka, Koreanka Grill, Bliski Wschód, Być Może, Restauracja Tajka, Kita Koguta i wiele innych.”