Michał Fabiszewski
GlobalChef, podróżnik, ambasador polskiej kuchni, MasterChef, doradca kulinarny, ale nade wszystko szef kuchni.
Gotuje, inspiruje, zaraża pasją, nie zmywa.
Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w AtelierAmaro, oraz w czasie licznych podróży po całym świecie. Gotował na 5 kontynentach. Pracował jako ambasador polskiej kuchni w USA. Szanuje tradycje kulinarne i naturalne produkty – bo jak to zwykł mawiać Salvador Dali (tak, to ten od masek z LaCasaDePapel) „można nie jeść wcale, ale nie można jeść źle…” W kuchni szuka prawdy i prostoty. Nie akceptuje tępych noży!
Obecnie główny szef kuchni w Sodexo Polska, gdzie odpowiada za tworzenie menu dla sieci ponad 40 restauracji Sodexo. Szczególnie zaangażowany w poszerzanie wyboru dań o roślinne opcje. Dba o selekcję najlepszej jakości produktów i partnerstw z dostawcami. Służy swoją ekspertyzą przy pokazach live cooking i warsztatach kulinarnych, które prowadzi dla klientów firmy.
Uważa że jakość to doskonałość, której nie da się osiągnąć, lecz do której trzeba dążyć. Jakość to sposób myślenia, który powoduje, że stosuje się i bez przerwy poszukuje się najlepszych rozwiązań. Jakość to to, co sprawia, że rzecz jest rzeczą, którą jest.