Marcin Popielarz
"Idea jedzenia większej ilości warzyw idealnie wpasowuje się w moje gusta. Dobrze ugotowane i spreparowane warzywa naprawdę dają wielka frajdę w gotowaniu i w jedzeniu. Odpowiednie preparowanie warzyw na „krótko” (krótkie fermentowanie, solenie, kompresowanie, blanszowanie, marynowanie) pozwala uzyskać zaskakujące efekty przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej oraz naturalną strukturę warzyw, w tę stronę idę w swojej kuchni."
Ma dopiero nieco ponad 30 lat, a jego umiejętności kulinarne zostały docenione m.in. przez jurorów światowego konkursu S. Pellegrino Young Chef i polskiego przewodnika Gaullt&Millau. Na co dzień Chef Patron kuchni Restauracji Biały Królik w Gdyni, Head Chef restauracji Biôłi Trus w Leśnym Dworze oraz oddany ambasador naszego projektu Chefs For Change. Marcin swoją pokorą, kreatywnością i pogodą ducha zjednał sobie rzesze zarówno osób związanych ze światem gastronomii, jak i stałych gości wyczekujących nowych, zaskakujących (również wegańskich!) dań. Cykl naszych wspólnych charytatywnych kolacji zainspirował go na tyle, że właśnie rusza z linią własnych roślinnych przetworów.