Katarzyna Kukuczka
Mając 10 lat dostała od mamy pierwszą książkę kucharską bo już wtedy mieszała w garach i tak się zaczęło - dziś miłośniczka bliskiego kontaktu z naturą, zwierząt, dobrego jedzenia i tatuaży. Szefowa kuchni "Habitat" w Bielsku-Białej!
![](https://chefsforchange.pl/wp-content/uploads/2021/09/3.jpg)
![](https://chefsforchange.pl/wp-content/uploads/2021/09/2-1-194x300.jpg)
Katarzyna Kukuczka ze swoją ”wierną towarzyszką” Lufą
Swoje bistro otworzyła na 30stkę zgodnie z zasadą „3 razy G”, czyli: gadać, gotować i… gadać. Prowadzi warsztaty i prelekcje kulinarne, z wykształcenia techniczka organizacji usług gastronomicznych, weterynarii, oraz rolnictwa. Dzięki temu, jak przyznaje – sama dba o jakość wykorzystywanych w „Habitat” produktów.
„Uwielbiam zadowalać podniebienie każdego klienta, tak więc połowa menu jest wegańska i nie muszę się ograniczać. Wszystkie moje dania i przetwory są tworzone od podstaw z produktów ekologicznych i pochodzących od lokalnych dostawców w myśl zasady nie ilość a jakość. Odżywiam, a nie tylko karmię, tak by organizm dostawał to, co najlepsze by móc rozwijać się na wielu płaszczyznach”.
![](https://chefsforchange.pl/wp-content/uploads/2021/09/5-200x300.jpg)
Sałatka z marynowanej cukinii, jagodą kamczacką i tempehem
![](https://chefsforchange.pl/wp-content/uploads/2021/09/4-300x225.jpg)
Świeży chleb wypiekany w restauracji