Artur Górecki

NTFY , Warszawa , Poland

Swoją przygodę z gastronomią zaczął w 1995r. Posiada kwalifikacje do wykonywania zawodu „kucharz” oraz „technik technologii żywienia zbiorowego”. Pracę zawodową rozpoczął w kantynie siedziby WARBUD S.A, gdzie został rzucony na głęboką wodę dostając stanowisko kucharza.

Pracował w bardzo cenionej na warszawskiej scenie kulinarnej restauracji „Magellan” oraz w restauracjach „Cafe Maxim”, „Pod Retmanem” oraz „Avangarda”. Otworzył pierwsze kantyny na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego na trzech wydziałach, z usług których korzystało ok. trzy tysiące studentów dziennie.

Rok 2014 był dla niego przełomowy, ponieważ rozpoczął pracę na stanowisku szefa kuchni w cateringu dietetycznym. Należy do członków elitarnej organizacji kulinarnej „Fundacja Klubu Szefów Kuchni”, zrzeszającej 35 najwybitniejszych polskich szefów kuchni. Dzisiaj kieruje zakładem produkcyjnym liczącym ok. 130 osób.
Prywatnie uwielbia jazdę motocyklem oraz podróże.