Karolina Nej
"Jesteśmy coraz bardziej świadomymi konsumentami. Coraz częściej zwracamy uwagę na jakość produktów, ich odżywcze wartości oraz fakt, skąd jedzenie pochodzi i jak jest wytwarzane. Uważam, że przyszłość jest roślinna, zarówno jeżeli chodzi o sposób odżywiania jak i dobrostan planety. Mam dużą potrzebę robienia czegoś dobrego dla innych, również niosąc walory edukacyjne."
Uwielbia wyzwania, które stawia przed nią kuchnia roślinna. Niedawno wróciła ze stażu kulinarnego w Irlandii, gdzie miała okazję jeszcze lepiej zgłębić tajniki przygotowywania potraw opierających się na warzywach. Jako Rudej Catering, Karolina od kilkunastu miesięcy z powodzeniem zaopatruje różnego rodzaju wydarzenia w roślinne przekąski, a także zajmuje stanowisko creative chef w kultowej już Polsoi produkującej roślinne alternatywy mięsa.