Beata Berlińska

Ośrodek Wczasowy Zacisze Bis, Koszelówka, Poland

“Naprawdę widzę ogromne plusy z żywienia dietą roślinną i sama chcę się edukować w tym kierunku, żeby moje dzieci i już też wnuki – moja córka urodziła dziewczynkę – jadły zdrowiej i z jak najmniejszą szkodą dla środowiska. W Zaciszu Bis przede wszystkim widzimy teraz, że bezmięsnie, zdrowo – nie znaczy drogo, że możemy część dań kuchni polskiej serwować naszym mężom przyzwyczajonym do schabowego".

Od 15 lat pracuje i gotuje w Ośrodku Wypoczynkowym BIS w Koszelówce niedaleko Płocka. Z kuchnią roślinną z dnia na dzień zaprzyjaźnia się coraz bardziej. Jej zespół pełen wspaniałych kucharek nie boi się żadnych wyzwań – Panie dwukrotnie (i przede wszystkim bardzo smacznie i domowo) wykarmiły ponad 130-osobową grupę osób na diecie roślinnej. Jak zauważa Pani Beata, z roku na rok coraz więcej wczasowiczów pyta o dania kuchni roślinnej – a największą popularnością wśród nich cieszą się kotlety warzywne (szczególnie z buraka) i domowe zupy.